Blindenvoetbal bij Anderlecht

De RSCA Foot Academy in Neerpede. Waar normaal gezien de trainingen en matchen van de jeugdteams van eersteklasser Anderlecht doorgaan, vond in het paasweekend een opmerkelijk voetbalevenement plaats.

Negen teams namen er deel aan aan een tornooi van Cécifoot: voetbal voor slechtziende of blinde spelers. Voorlopig zijn er in België nog onvoldoende ploegen om zelf een competitie op te starten. Daarom speelt de Brusselse ploeg Brussels 5-a-side Anderlecht mee in de Franse competitie. Alle Franse teams zakten af naar Neerpede voor een speeldag van het kampioenschap.

 

 


Football five-a-side” is de officiële benaming voor de sport op de Paralympische Spelen.
Blindenvoetbal lijkt op het reguliere voetbal. In de bal zit een belletje. De spelers weten dankzij het geluid dat de bal maakt waar deze zich ongeveer bevindt. Tijdens loopacties roepen de spelers ‘voy’, wat staat voor ‘ik ben hier’. Om zich te positioneren gaan ze af op elkaars stem en op de aanwijzingen van de coaches langs de zij- en achterlijn. In tegenstelling tot bij het reguliere voetbal zijn de supporters tijdens een match stil, zodat de spelers de instructies kunnen horen.

 

Foto’s: Alexander Vanhalst

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s